vineri, 30 martie 2012

Prietenia este o vacă !?!

Prietenia se cumpără sau se câştigă??

Prietenia este ca o ţigară. Faci cunoştinţă cu ea. O aprinzi. Faci eforturi incomensurabile pentru a o ţine aprinsă - fumezi, fumezi. fumezi...şi totuşi eşti conştient că la un moment dat se va stinge. Dar dacă eşti conştient, oare te mai întristează atât de tare??!!! Conştiinţa noastră funcţionează şi în momentul achiziţionării unui pachet....suntem supuşi unei alegeri: să fie un kent 8 sau un dunhill albastru lung? La fel se întâmplă şi în cazul unei prietenii. Oarecum ştim de la bun început tipul şi durata unei prietenii.

Cum se întreţine o prietenie? Oare de ce variabile trebuie să ţinem cont ca o relaţie de prietenie să fie cât mai îndelungată? Se rezumă totul la a oferi? Pentru că uneori simţim nevoia şi să primim...Şi poate ni se pare că nu primim suficient. Şi ce facem în cazul acesta? Continuăm să oferim, din ce în ce mai mult, sau ne oprim şi aşteptăm şi noi o fărămitură de atenţie, un sfat, o poveste din care să înveţi ceva, un imbold care să te facă să continui şi să menţii acea relaţie de prietenie.
Se spune să nu ne încredem în sfaturile prietenilor deoarece aceştia nu ştiu cu exactitate ce gândim, ce simţim...
Trăim cu toţii experienţe aparent asemănătoare, dar nu le trăim cu aceeaşi intensitate şi niciodată nu vom putea oferi sau primi sfaturi care să se plieze perfect pe stările noastre.

Eu văd prietenia ca un animal şi să fiu mai precis, ca o vacă. Este prietenia o VACĂ?  O vacă pe care dacă vrei să o ai lângă tine, trebuie să o cumperi. O vacă pe care trebuie să o hrăneşti, trebuie să îi dai apă, să o îngrijeşti şi mai mult de atât, o vacă cu care trebuie să mergi la iubitul comun al grupului: masculul feroce.
Şi dacă încetăm să facem aceste lucruri acest animal, nu ne alegem cu nimic, nema lapte sau poate vaca fuge de lângă noi.
La fel fac şi prietenii. Dacă nu le oferim mereu ceea ce ei au nevoie, pleacă, uită şi mai există posibilitatea să primeşti şi o copită în spate, fix în momentul în care te aştepti cel mai puţin.

Este speranţa un drog cu care avem nevoie să ne trezim dimineaţa şi care ne ţine în viaţă?

4 comentarii:

  1. Prietenia este o temă pe baza căreia se poate discuta în mod interminabil, o temă care conferă posibilitatea să faci comparații o mie. Dă-mi voie să-ți spun că o așa viziune asupra prieteniei nu am mai întâlnit nicicând...:D Felicitări! Nu te opri din scris!

    RăspundețiȘtergere
  2. n-am prea inteles cine e masculul feroce, care ar trebui sa gireze continuitatea vacii, adica a prieteniei... dar in fine... un inceput de blog reusit, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bineinteles ca exista numeroase discutii pe aceasta tema, in functie de experientele fiecaruia. Multumeasc Cristina.

    Dle Radu Gonciar, masculul in aceasta exprimare este reprezentat de "iubitii, iubitele" de-ale prietenilor. :)) Multumesc mult pentru aprecieri.

    RăspundețiȘtergere
  4. nu-mi spune "dle", ca nu suntem la scoala... e o lege nescrisa a blogosferei sa vorbesti la per tu cu comentatorii - si nu e nici o impolitete in ea. deci fara dvs, fara dle. me Radu you Victor. :P

    RăspundețiȘtergere