marți, 3 aprilie 2012

Suntem cu toţii diferiţi. Din fericire!!

Oamenii sunt creaturi complicate. Pe de o parte, sunt capabili de acte importante de caritate şi pe de altă parte, sunt capabili de cele mai parşive forme de trădare.

Încrederea este un lucru fragil. Odată câştigată, ne acordă o imensă libertate, dar odată pierdută, este imposibil de recucerit. Adevărul e că nu ştim niciodată în cine să avem încredere. Cei mai apropiaţi de noi ne pot trăda, iar străinii pot sări în ajutorul nostru.

Este o bătălie constantă care are loc în noi, între partea angelică a naturii umane şi tentaţia provocată de "demonii interiori". Şi uneori singura măsură de a te feri de întuneric este strălucirea razei compasiunii. Dar, în final, majoritatea oamenilor decid să nu aibă încredere decât în ei înşişi. Este cel mai simplu mod de a evita să fii păcălit. 


Nu toate persoanele se învinuiesc pentru greşelile pe care le fac. Cu toate acestea, sunt aceia care îşi asumă mai mult decât ar trebui din vină. Mai sunt cei care îşi împacă conştiinţa cu mici acte de caritate pentru a-şi spune că păcatul lor era justificat şi cei care, pur şi simplu,
                                                                                   îşi promit să se descurce mai bine data viitoare.

Un comentariu:

  1. "Este o bătălie constantă care are loc în noi, între partea angelică a naturii umane şi tentaţia provocată de "demonii interiori". Şi uneori singura măsură de a te feri de întuneric este strălucirea razei compasiunii.". Compasiunea față de ce, sau de cine?

    RăspundețiȘtergere