sâmbătă, 8 decembrie 2012

Bilete pentru viata

Se intampla multe intr-o viata de om; faptele astea care alcatuiesc viata trec, la fel si viata, trece repede.
Exista o intrebare ce intervine de foarte multe ori in conceperea sensului vietii noastre. Aceasta este: "Ce asteptam?"Ce este atat de semnificativ pentru existenta noastra de merita sa apasam acel buton numit Stand By?!
Poate ca este vorba de dragoste, pentru ca viata este o adaugire perpetua, un inteles ce isi gaseste izvorul in dragoste. Si poate ca dragostea merita mult efort si atat de multa incredere. Sau poate nu. Pentru ca vine foarte usor, este prea "usuratica", iar cea ce vine greu, pleaca repede. Suntem tentati sa manifestam dezinteres fata de cea usoara si sa ne focalizam atentia asupra celei grele, asupra unui element temporar, de o turbulenta intensitate, ce rastalmaceste ordinea noastra fireasca.

Nu putem blama viata pentru greselile pe care le facem in dragoste. Pentru a imbatrani este necesar sa iubim. Sa iubim in toate modurile in care putem.
Si daca nu gasim destinul vinovat pentru asa-zisele nedreptati din viata noastra, incercam sa ne biruim durerea, dar inca nu dobandim o asemenea forta. Traim in silnicie. Ne luam lumea in cap si plecam fara sa stim unde. Si totusi suntem hartuiti de dor, iar dorul fara speranta este ca un sfarsit lent.
Este grozav sa poti lua viata de la un anume capat, in sensul dorit. Cine este capabil de asta, inseamna ca are forta si intensitatea sublima. Exact ce-i trebuie. Dar nu toata lumea este capabila de acest fapt maret...

Nu toata lumea se ghideaza dupa vorba: decat sa-ti bati gura in zadar, mai bine iti iei talpasita.
Oamenii vorbesc grabit si nu mai sunt atat de sigur ca inainte; poate inteleg ca izbucnirea lor este la maine, sau poate pricep ca, de cele mai multe ori, sunt pacaliti de vorbe inselatoare. Vorbele au devenit foarte pretioase pentru simplul motiv ca au darul de a inviora.

Si cu toate ca aruncam cuvintele intr-o geografie inaccesibila, un loc ascuns pe care l-am cautat cu ardoare, oare supravietuim si ramanem curati si neintinati in malul in care se balacesc ceilalti?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu