luni, 3 decembrie 2012

Cum sa ti se arda placinta facuta din snobism si presarata cu imbecilitate.'

Viata ne poarta mereu de la bucurii pana la cele mai dure si triste momente. De ce? Nu pentru ca inca nu stim secretul fericirii ci pentru ca nu stim cum sa ne gestionam cararile spre drumul cel mai frumos.
Poate mai sunt oameni care fac aceste lucruri, au grija de a lor drum, insa majoritatea dintre noi se plictisesc pentru ca rezultatele scontate nu se grabesc sa apara. Si atunci aceste persoane au deslusit un secret pentru a se bucura de ceva anume: se grabesc sa muste cu toti dintii, sa prinda cu ambele maini si cu alte parti ale corpului - CALEA USOARA - ce le promite un pahar de sampanie la o petrecere fastuoasa, o pereche de chiloti din cel mai scump magazin, o casa in cea mai privilegiata zona si un sac de bani pentru a satisface nevoile de cafea la restaurantul unui hotel scump.

Pana aici pare a fi o placinta extraordinara. Ai chiloti, bei o cafea la supra pret, pari a avea o viata exceptionala. Ba chiar ti se ofera anumite oportunitati (oportunitati pe care le consideri de blamat, daca le fac alte persoane).
Ce facem in continuare cu minunata placinta? Cum o bagam la cuptor daca ii lipseste un ingredient esential?

Ce rost mai are acea casa mare, daca mai tot timpul in care stai in ea vorbesti cu frigiderul si aragazul?
Ce rost mai au acele ''pile'' pentru a-ti face cariera de vis, daca la capitolul realizari personale esti o persoana nesatisfacatoare?
Dar acea cafea pe care o bei zilnic in hotelul in care a stat Lady Gaga vara aceasta, daca la sfarsitul zilei iti lasa un gust amar?
Ce sa mai spun de acea pereche de chiloti?!!?

Nu spun ca aceste lucruri ar fi inutile, dar este trist sa cauti si sa ceri atentie si alte fapte care sa iti satisfaca partea spirituala si sa primesti la lucruri care sa-ti inchida gura.
Nu le mai vad rostul acestor elemente tangibile din timpul zilei daca noaptea stai singur in a ta casa mare si frumoasa, bei 2-3 sticle de vin si creezi false aparente prin statusurile repetitive de pe Facebook.

Si aici placinta noastra pare a se strica, a nu avea gustul la care ne asteptam. Dar totusi, ne mintim ca este delicioasa si inghitim in sec fiecare bucata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu