miercuri, 12 decembrie 2012

Ciorba de fasole si Sampanie

Nu intotdeauna reusim sa alegem meniul potrivit unei anume parti din viata noastra. Ce se intampla cand alegem ciorba de fasole si sampania intr-un moment al vietii noastre cand lumina marelui astru nu este asa puternica?
Cand alegem ciorba de fasole si sampania, relatia noastra are mai multe etape, unele mai frumoase si altele mai putin, ce ar putea fi masurate de parturi.
Da! Etapele unei relatii chiar pot fi definite de parturi.
Asadar prima dintre ele este conspiratia tacerii. De ce asa? Pentru ca este o perioada a fanteziei, cand ambele parti pretind ca nu au reziduri in corp. Dar...dar aceasta iluzie este repede alterata de acel moment timid <Oh, ai tras un part?>, ce este sau nu urmat de recunoasterea adevarului.
Cati dintre noi recunosc acest lucru? :))
Recunoasterea adevarului evidentiaza o stare de profunda intimitate. Aceasta este etapa in care ambele parti gasesc gazele celuilalt ca fiind cel mai dragut si amuzant lucru din lume.
Sunt sigur ca fiecare dintre noi a fost in aceasta ipostaza, candva.
De aici ajungem la un moment de rascruce in part; fie acesta isi pierde puterea de a amuza, fie pe cea de a stanjeni. Aceasta etapa poate insemna dragostea adevarata sau, in caz contrar, incepe sa enerveze si/sau sa manifeste repulsie.
Acest fapt simbolizeaza tot ce este blocat si murdar in presupusii indragostiti si a lor relatie.
Viitorul este plin de dragoste, multa, de despartiri dar si de strangeri de mana. Dar in momentul in care relatia noastra a ajuns in etapa de blocaj, ne inchidem in noi si totusi lasam usile deschise.
Cum percepem schimbarea?
Alegerea unui alt meniu, cu mult mai multa atentie. Fara fasole si sampanie.
Razvratire si razbunare. Pe noi. Pe cei ce ne ies in cale. Deoarece nu suntem capabili de a intelege anumite actiuni intreprinse de cei din jur.

Si totusi cand cineva ne intreaba "Ce te face sa mergi mai departe?", ar trebui sa raspundem ca aceleasi lucruri care ne-au facut sa incepem.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu